3/29/2007

Sensat espera més presència d’Iniciativa a l’Ajuntament i no descarta l’alcaldia

Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa van presentar divendres Núria Sensat com a candidata a les eleccions municipals de Manresa. En la roda de premsa Sensat va afirmar que “ara és el moment de liderar i definir un nou pacte amb més força i presència d’Iniciativa pensant que l’alcaldia també pot ser nostra”. Des de l’experiència en el govern de la ciutat, els ecosocialistes reclamen una política “realment de coalició”.


Joan Herrera, diputat al Congrés i vicepresident d’ICV, va presentar Núria Sensat com a candidata i va mostrar-se il·lusionat per ser a Manresa, ja que la candidatura de la ciutat és “un exemple de renovació però també d’experiència”. Tant Herrera com Sensat van destacar el model de ciutat “inclusiva, ecològica i quotidiana” que defensa Iniciativa ja que la resta de forces polítiques no tenen un discurs de renovació i lideratge en aquestes qüestions.

La candidata d’ICV-EUiA, Núria Sensat va proposar un pacte a la resta de formacions polítiques per tal d’establir límits al debat polític respecte temes sensibles com la immigració. Sensat va demanar responsabilitat i rigor a la resta de formacions polítiques davant la possibilitat que la presència de Ciutadans situi la immigració al centre del debat polític. És per això que Sensat espera que es visualitzi quines organitzacions tenen al darrere “discursos amb valors, amb respecte i amb la idea que el país és per a totes i tots”, ja que la realitat és molt complexa i no es pot tractar amb tòpics i estereotips que “condueixen a la xenofòbia o l’homofòbia”.

Núria Sensat va posar de manifest la intenció d’ICV-EUiA de liderar la modernització ecològica, social i quotidiana de Manresa des d’un nou pacte que primi infraestructures com ara l’Eix Ferroviari; accions de pes en el marc de la política ecològica; una estructuració compacta del creixement de la ciutat amb espais que resolguin les necessitats socials dels barris i la modernització de l’Ajuntament per tal d’adaptar les eines i instruments a les necessitats que avui dia té la ciutat.

Finalment Sensat va explicar que Iniciativa ja té “rodatge però manté la mateixa il·lusió i la convicció que és possible canviar la realitat des de l’administració pública”. En aquest sentit, va afirmar que des de la radicalitat, però també des de la responsabilitat es duen a terme polítiques transgressores però que responen a les necessitats del ciutadà. Núria Sensat va recordar que ICV-EUiA aposta per millorar el transport urbà i anar més enllà en les polítiques d’habitatge, fent habitatges de lloguer i actuant amb més força contra els pisos desocupats.