3/29/2007

ICV-EUiA vol créixer per liderar la modernització social, ecològica i ciutadana de Manresa

Sensat afirma que l'habitatge és un element d'exclusió a Manresa, per això cal més vivenda protegida i plantejar el lloguer com una alternativa real a la compra

Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa ha presentat avui el seu balanç de la legislatura on han expressat la seva voluntat de créixer i exercir el lideratge per modernitzar la ciutat des dels àmbits social, ecològic i ciutadà. Núria Sensat, candidata a l'alcaldia de Manresa, ha afirmat que la formació ha adquirit l'experiència i el coneixement necessari i es veu amb capacitat de liderar aquest canvi a Manresa, en un moment en què es plantegen molts reptes. Sensat creu és el moment de treballar i pressionar per què la ciutat desenvolupi tota la seva capacitat d'exercir la capitalitat, és per això que cal reivindicar l'Eix Ferroviari abans del 2025, una carretera perifèrica i l'Eix Diagonal. És el moment de deicidir com ha de créixer la ciutat, quines infraestructures necessita i quines polítiques socials han de ser prioritàries.

Núria Sensat i Xavier Rubio han fet un balanç positiu dels darrers quatre anys de govern d'esquerres a la ciutat i s'han mostrat satisfets ja que l'experiència a l'Ajuntament els ha aportat un coneixement global de la ciutat i un aprenentatge que ara els permet elaborar millors propostes. Els ecosocialistes han fet un repàs de la gestió de les seves àrees i han destacat que han portat a la pràctica allò que van proposar al 2003: un gir vers les polítiques de cohesió social i de proximitat.

La candidata d'ICV-EUiA a l'alcaldia de Manresa, Núria Sensat ha explicat que l'habitatge és un element d'exclusió social a Manresa i ha explicat que davant la necessitat de més habitatge de protecció oficial s'ha d'apostar per fer-ne de lloguer i potenciar aquesta opció com una alternativa a la compra. Sensat reconeix que es tracta d'una matèria en què els resultats es veuen a llarg termini però ha assegurat que cal treballar en la línia del lloguer i ha considerat que seria un error fer pisos de 40 metres quadrats a Manresa.

Des de la regidoria de Dona i Participació s'han aconseguit generar dinàmiques de participació de la ciutadania en decisions estratègiques de la ciutat i una nova forma de relació entre l'administració i la ciutadania. Sensat s'ha mostrat especialment satisfeta pel fet que Manresa és el referent a la Catalunya Central pels avenços i el treball en les polítiques contra la violència vers les dones. Pel que fa a Immigració i Ciutadania s'ha destacat l'eina de treball del Consell de Participació, el programa Enllaç pel foment de la convivència i el programa d'acollida a les persones nouvingudes. Es tracta d'una regidoria que ha aconseguit gestionar amb normalitat una matèria complexa. En matèria d'Ocupació, Sensat considera que s'ha fet un salt important però encara queda molta feina per fer. Entre d'altres aspectes, destaquen l'enfortiment de les polítiques d'inserció de dones i els programes adreçats a col·lectius amb risc per reduïr l'atur estructural a la ciutat. En la Regidoria de Solidaritat, Sensat ha destacat el paper de la Casa per a la Pau i Solidaritat Flors Sirera i ha fet una aposta clara per l'economia social com un dels reptes als que han de fer front els municipis.

Davant les properes eleccions municipals l'objectiu d'ICV-EUiA és obtenir uns millors resultats, Sensat ha descartat pactar amb CiU i PP però no ha donat un xec en blanc a socialistes i esquerra. La candidata ha afirmat que ICV-EUiA no són els germans petits del PSC ni la veu de la seva consciència, sinó que es tracta d'una formació amb ideologia i propostes pròpies. En aquest sentit s'aposta per un govern d'esquerres però amb un context i unes bases diferents.

Les bases per a aquest nou pacte sorgeixen de la revisió general del model organitzatiu i com l'Ajuntament s'adreça a la ciutadania des de la modernització social, ecològica i ciutadana de Manresa.

La modernització social per garantir que no hi ha persones excloses a la ciutat, resituant les persones amb risc i caminant cap a un model de ciutat compactat que doni respostes en matèria d'educació alhora que també ho fa en salut, esports i cultura. Sensat ha considerat que el punt de vista ambiental no han format part de les polítiques d'urbanisme i de transport públic, així el medi ambient s'ha dut a terme des de la teoria i no des de l'acció. Sensat ha apostat per una ciutat que implanti l'ecologisme de forma transversal i ha situat la política d'habitatge com una de les prioritats de la formació. Rubio ha reiterat la necessitat de preservar l'anella verda de Manresa. Pel que fa a la modernització ciutadana Núria Sensat ha explicat que s'han d'impulsar les polítiques de participació ja que l'administració ha de donar les eines per garantir que les persones puguin exercir la ciutadania activa.